fredag 5. september 2014

"Ingen savner Edward Niema" - anbefales!

Jeg har lest boka "Ingen savner Edward Niema" skrevet av Eivind Larssen. For en pussig og merksnodig liten bok! Dette likte jeg veldig godt!

Boka er forfatterens debutbok. Vi møter Edward, som er bokens hovedperson, rett etter at hans kone har gått bort. I følge bokens baksidetekst er boka "en original og underfundig debutroman om tap og fristelser - og om at det aldri er for sent å bli hovedpersonen i sitt eget liv".

Samme dag som Edward mister jobben i forsikringsselskapet han har jobbet i hele sitt liv, forteller konen hans at hun er alvorlig syk og døende. Etter konens død viser det seg at hun har hatt en del hemmeligheter hun ikke har innviet Edward i. Blant annet er begravelsen ordnet og betalt for. I kirka møter Edward den rare organisten Arek, som til stadighet tryller frem vodka og vin, som de deler i det gryende vennskapet som oppstår. Historien som følger er virkelig fengende.

Boka er fornøyelig, dyster, trist og morsom på samme tid. Jeg får litt sånn "Breaking bad" - møter "En mann med navn Ove"-følelse.

Les boka og se om du skjønner hva jeg mener! :-)

God fornøyelse!

- Gøril -
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar