torsdag 6. august 2015

"Jeg tror bestemor lå med Frank Zappa"

Noen bøker kryper inn under huden på deg. For meg var dette en sånn bok.

Jeg har hørt boka "Jeg tror bestemor lå med Frank Zappa" i dag og jeg må si at jeg ble svært beveget.

Jeg hører aldri på lydbøker lenger, men en tur på biblioteket i går fikk meg på tanken. Jeg var på utkikk etter en bok som sto i beholdningen, men det viste seg å være en digibok. Jeg liker godt å bli lest for, og har vært veldig glad i lydbøker tidligere, og brukt det mye i bilen når jeg hadde lang reisevei til jobb. 

Uansett. En venn anbefalte appen Storytel, så den ble lastet inn.

(Storytel fungerer ca sånn som Wimp og Spotify, du betaler en månedspris og kan høre på det du vil. Selve teknologien og brukervennligheten er det ingenting å si på - dette funket helt utmerket. Utvalget er kanskje ikke det helt store, det kommer litt an på hva du er på utkikk etter. Jeg fant umiddelbart maaaaange bøker jeg kunne tenke meg å lese eller høre. Og med mange av bøkene kan du faktisk velge om du skal lese, eller høre. Det likte jeg!) 

Men tilbake til bestemor.

Vi møter jeg-personen som er en 26 år gammel jente som får bestemorens historie fortalt i det bestemor og bestefar flytter ut fra huset og inn i en leilighet. Bestemor er etterhvert svært glemsk, og husker bedre fra fortiden enn nåtiden. Spesielt er det historien om de fire ukene hun var i Oslo i 1973 som forandret henne, som barnebarnet får høre om. Hvordan bestemoren har behov for å komme bort fra seg selv, bort fra de hun elsker, for at hun skal finne seg selv og elske seg selv, for igjen å kunne elske andre. Hvordan hun har behov for å være seg selv, og ikke bare Helges kone, eller barnas mor.

Dette er en liten perle, og jeg er så glad for at den dukket opp. Det er en kort, liten bok, tok bare halvannen time å høre igjennom. Anbefales!

-Gøril-

Boka er skrevet av Tine J. Sir og utgitt på Kagge forlag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar