torsdag 6. august 2015

"Jeg tror bestemor lå med Frank Zappa"

Noen bøker kryper inn under huden på deg. For meg var dette en sånn bok.

Jeg har hørt boka "Jeg tror bestemor lå med Frank Zappa" i dag og jeg må si at jeg ble svært beveget.

Jeg hører aldri på lydbøker lenger, men en tur på biblioteket i går fikk meg på tanken. Jeg var på utkikk etter en bok som sto i beholdningen, men det viste seg å være en digibok. Jeg liker godt å bli lest for, og har vært veldig glad i lydbøker tidligere, og brukt det mye i bilen når jeg hadde lang reisevei til jobb. 

Uansett. En venn anbefalte appen Storytel, så den ble lastet inn.

(Storytel fungerer ca sånn som Wimp og Spotify, du betaler en månedspris og kan høre på det du vil. Selve teknologien og brukervennligheten er det ingenting å si på - dette funket helt utmerket. Utvalget er kanskje ikke det helt store, det kommer litt an på hva du er på utkikk etter. Jeg fant umiddelbart maaaaange bøker jeg kunne tenke meg å lese eller høre. Og med mange av bøkene kan du faktisk velge om du skal lese, eller høre. Det likte jeg!) 

Men tilbake til bestemor.

Vi møter jeg-personen som er en 26 år gammel jente som får bestemorens historie fortalt i det bestemor og bestefar flytter ut fra huset og inn i en leilighet. Bestemor er etterhvert svært glemsk, og husker bedre fra fortiden enn nåtiden. Spesielt er det historien om de fire ukene hun var i Oslo i 1973 som forandret henne, som barnebarnet får høre om. Hvordan bestemoren har behov for å komme bort fra seg selv, bort fra de hun elsker, for at hun skal finne seg selv og elske seg selv, for igjen å kunne elske andre. Hvordan hun har behov for å være seg selv, og ikke bare Helges kone, eller barnas mor.

Dette er en liten perle, og jeg er så glad for at den dukket opp. Det er en kort, liten bok, tok bare halvannen time å høre igjennom. Anbefales!

-Gøril-

Boka er skrevet av Tine J. Sir og utgitt på Kagge forlag.

1 kommentar:

  1. Hei jeg heter Frøya Øyvind Jeg er fra Bergen, men jeg flytter til Belgia med mannen min. Jeg har lest interessante historier på nettet om hvordan noen ødelagte relasjoner har blitt reparert av kraftige magiske spellcastere. Jeg trodde det var alle løgner til jeg hadde lignende problemer i forholdet til mannen min, som jeg har vært gift i lang tid, og vi er velsignet med to barn, jeg ble overrasket da han kom hjem med en annen kvinne og informerte meg om at han er lei av meg uten grunn, jeg prøvde å spørre ham hva er problemet mine ord falt på døve ører jeg må flytte det fordi jeg ikke kan bære smerten av å se en annen kvinne på samme tak med meg jeg ble ødelagt og hjertebrudd i denne perioden må jeg informere en venn av min erfaring, hun fortalte meg ikke å bekymre meg for at mannen min ville vi komme tilbake til meg Jeg lurte på hvordan det skulle være mulig, hun fortalte meg at hun skulle introdusere meg til en spellcaster navn Drigbinovia, som er en veldig kraftig spellcaster. Først hadde jeg noen tvil fordi jeg ikke tror på ting som at jeg ikke handlet caster og han fortalte meg hva jeg skulle gjøre, og jeg tvang og gjorde det han ba meg gjøre, han fortalte meg også at dette er en gjort at jeg ikke burde bekymre meg om at mannen min ringer meg eller sender meg en melding, at mannen min kommer og ber meg om tilgivelse på bare to dagers tid, til min mest overraskelse, ringte mannen min neste dag og begynte å gråte for å tilgi ham, at han ikke ble med sin sunn fornuft til det øyeblikket. Jeg er alltid overrasket over dette store miraklet som har skjedd i mitt liv, min mann og våre to barn er sammen, og vi er mer enn noensinne glade hvis noen opplever et slikt problem i ditt forhold, kan du kontakte denne flotte kasteren på hans Email = doctorigbinovia93@gmail.com du kan også Whatsapp ham på +2348144480786 ikke la noen forakte deg for ditt forhold?

    SvarSlett