tirsdag 16. april 2013

Hvordan få flere lesere?

Dette er noe både (bok-)bloggere, forfattere og andre, oss selv inkludert, lurer på.

Jeg leser en og annen bokblogg og følger med i forskjellige fora på nettet, hvor blant andre debutanter kommer med sine hjertesukk fordi de ikke når frem til sine lesere. Uendelig mye arbeid ligger bak en bok, og det er forståelig at man blir skuffet når leserne ikke strømmer til.

Leselykke forsøker å få frem gode leseopplevelser, enten forfatteren heter Jo Nesbø eller Agnes Matre.

Hva som får meg eller deg til å kjøpe/låne og lese en bok er høyst individuelt. Selv mener jeg at det går an å kose seg med bøker, på samme måte som med filmer: Noen bøker er lettfordøyelig tidtrøyte, underholdning der og da, fort lest og fort glemt. Noen bøker forteller historier og gjør deg kjent med personer som blir med deg resten av livet. Andre bøker er bare sååå riktige der og da, men blir helt feil hvis du tar de frem igjen på et senere tidspunkt. Atter andre bøker farger livet ditt, inspirerer deg til å gjøre grep, kanskje til og med hjelper deg å gjennomføre store endringer i livet?

Uansett er det gleden over de gode historiene leselykke.no ønsker å få frem. Kanskje vi bare drukner i mylderet av magasiner, aviser, blogger og sånt.

Men kanskje vi en gang innimellom når frem til noen med vårt budskap. At en bok finner en ny leser. Og leseren kjenner suget i magen, varmen i sjela og glede i hjertet. Da er vi fornøyd. Da blir vi glade.

Vi har laget en liten "film" som vi håper at mange får med seg - slik at flere får vite om oss og at vi finnes.

Kanskje du kan være grei å dele filmen vår med dine folk?

I så fall sier vi tusen, hjertelig takk!

- Gøril -

Her er filmen:

Leselykke på Youtube

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar