tirsdag 16. april 2013

Vårens erotiske bestselger?I kjølvannet av ”Fifty Shades” dukker det opp nye bøker, erotiske romaner – både nyutgivelser og resirkulering av gamle slagere.

Jeg har lest boken ”S.E.C.R.E.T”  en av vårens boknyheter, og jeg synes det var god underholdning! 

I boka møter vi Cassie, enke på 35 som lever et stille og rolig liv. Hun jobber som servitrise på en café i New Orleans. En dag kommer hun over en notisbok som en kvinnelig kunde har forlagt. Denne notisboka inneholder beskrivelser av kundens seksuelle opplevelser.

Cassie kommer i kontakt med et hemmelig selskap som hjelper kvinner med å virkeliggjøre sine seksuelle fantasier når hun skal returnere notisboken til sin eier.

I motsetning til Fifty-Shades er det kvinnene som styrer løpet, i stor grad, i denne boka. De seksuelle møtene er heller ikke fullt så avanserte – hvis vi skal kalle de det, som vi husker fra ”Fifty Shades”. Hvis du irriterte deg over ”Fifty Shades” på grunn av dårlig språk, teit historie, rødming og multiorgasmer – bør du kanskje stå over denne boka. Men er du på jakt etter lettlest underholdning, er dette absolutt en bok du kan begi deg inn på – i stedet for en episode med "Frustrerte fruer" eller lignende.

En av tingene jeg likte ved boka, er at den ikke bare handler om seksuell frigjøring, men også om veien mot å skape seg et bedre liv. Det er lagt vekt på at det er forskjell på sex og kjærlighet – og hovedpersonen forandrer seg ikke over natten - og fremstår derfor som nokså troverdig.

Boka ble solgt til 30 land, omtrent før den var ferdig skrevet. Det sier vel noe om at markedet vil ha denne type bøker, selv om ”alle” litteraturvitere, bokbloggere og litteraturjournalister mest sannsynligvis vil bruke mye tid på å slakte denne type bøker. Dem om det! ;-)

God fornøyelse!

- Gøril -  

PS! Også kan man eventuelt glede seg til oppfølgeren - som sannsynligvis kommer til høsten! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar