fredag 9. august 2013

Blir man for gammel til å lese ungdomsbøker?


Overhodet ikke. I hvert fall ikke hvis forfatteren heter John Green og boken er en nydelig historie om livet og kjærligheten. Boka jeg vil anbefale på det varmeste heter ”The fault in our stars” og er oversatt til norsk og utgitt med tittelen ”Faan ta skjebnen”.  De observante av dere vil kanskje huske at Marit Irene har anbefalt denne boken i et tidligere Leselykkemagasin – og hennes anbefaling er grunnen til at jeg leste denne boka. Tusen takk, Marit Irene!

Dette er en bok som får deg til å gråte høyt, smile og le. Samtidig.

Hazel er 16 år og kommer ikke til å overleve kreftsykdommen hun har levd med i tre år. ”Det verste med å være kreftsyk og vite at du skal dø, er å være datteren til foreldre som har et kreftsykt barn som skal dø”, sier Hazel. Hazel går i støttegruppe for kreftrammede ungdommer – og der møter hun Augustus.

Vennskapet mellom Hazel og Augustus utvikler seg – og dette er Tidenes Kjærlighetsroman for dagens ungdommer. Boka handler ikke om kreft, sykdom og død, men om livet – og det å ta noen valg for hvordan man ønsker å leve det, selv om man ser døden i hvitøyet. Boka kommer til å være med deg lenge. Også voksne både bør og kan lese denne vakre boken – jeg har – i en alder av 37 – hatt meget stor glede av den, og kommer definitivt til å lese mer av John Green.


- Gøril -

2 kommentarer:

  1. Jeg kjøpte en samleboks med John Green bøker tidligere i år, og gleder meg til å ta fatt på hans forfatterskap. Man blir aldri for gammel for ungdomsbøker mener jeg, for de som er ungdom er mange av problemstillingene aktuelle og for de som er eldre er den følelsen av å være ung noe man aldri glemmer. De fleste av oss slutter vel aldri helt å føle oss unge til sinns?

    Jeg tenker forresten mer på ungdomsbøker som bøker som ikke er egnet for barn, ikke som bøker som ikke er egnet for voksne ;) Det går aller, aller mest i ungdomsbøker hos meg, det er det jeg foretrekker å lese selv om jeg nylig passerte 30 ;)

    SvarSlett