søndag 22. september 2013

Forutsigbar feelgood anbefales!

Jeg har lest boka "The very picture of you" av Isabel Wolff. Boka er ikke oversatt til norsk - men en tidligere bok - "Vintageaffæren" av samme forfatter er oversatt til norsk. Isabel Wolff har skrevet ni romaner, og "The very picture of you" er den sist utgitte.

I boka møter vi Ella, som er portrettmaler, og hennes familie. Ellas søster, Chloé, skal gifte seg med sin forlovede, Nate. Moren til Ella og Chloé har en vesentlig rolle i historien. Etterhvert som bryllupet til Chloé og Nate nærmer seg, dukker det opp hemmeligheter fra fortiden som kompliserer hverdagen, spesielt for Ella. Ella har også fått i oppdrag å male et portrett av Nate, sin søsters forlovede. Ellas jobb som portrettmaler innebærer møter med mennesker som alle har sine hemmeligheter og historier som avsløres underveis, mens penselstrøkene hennes former et portrett. Maleriene rommer ikke bare ansiktene, men gir også et glimt av historiene bak - historier som kanskje ikke bør komme til overflaten?

Dette er en ganske så forutsigbar, men akk så fin historie om kjærlighet, familieforhold, hemmeligheter og livets gang. Anbefales som tidtrøyte på en regntung søndag.

- Gøril

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar