fredag 6. september 2013

Så vakkert! Så sårt!

Jeg har lest boka "Det blir pinlig uansett" skrevet av Bjørn Sortland og Tyra Teodora Tronstad. En ungdomsbok som er skrevet som mailutveksling mellom Susanne og Elias.

Susanne og Elias har aldri snakket sammen IRL. (In real life). Elias har sett Susanne på 37-bussen hver uke, men plutselig dukker hun ikke opp mer. Elias tar etterhvert mot til seg og sender Susanne en mail. Og hun svarer.

Elias` mailer skrives på nynorsk og Susanne skriver på bokmål. Det er både humor og alvor, det er vakkert og det er sårt!

Den minner meg om en av mine favorittbøker - "Emmi og Leo" av Daniel Glattauer - hvor Emmi og Leo mailer med hverandre og det bygger seg opp mot et møte - og spenningen stiger. Vil kjemien være der når og om de treffes ansikt til ansikt?

Det samme ser vi her; vil det bli pinlig uansett om og når de treffes - vil de like hverandre like godt som de har gjort i mailutvekslingen?

En nydelig, liten bok som kan anbefales på det varmeste!

- Gøril -1 kommentar:

  1. Åh Gøril!! Denne var kjempekul :-) Skulle bare ønske den var mye tjukkere. Føler en oppfølger av denne boka er på sin plass.

    SvarSlett