søndag 12. april 2015

"Bli hvis du kan. Reis hvis du må." - bokanbefaling

Jeg har lest en nydelig bok. En trist og vakker bok. Boka heter "Bli hvis du kan. Reis hvis du må. " Det er debutboka til Helga Flatland fra Telemark.

For boka ble hun tildelt Tarjei Vesaas` debutantpris, Ungdommens Kritikerpris og Aschehougs debutantstipend. Jeg har hatt boka liggende en stund. Har ikke helt klart å lese den. Den handler om tre unge barndomsvenner fra ei lita bygd i Norge, som beslutter å verve seg til de norske styrkene i Afghanistan.

Ingen av de kommer tilbake...

Historien fortelles av fire fortellerstemmer, og er skrevet på både bokmål og nynorsk. Lag for lag blir vi kjent med guttene selv, og deres omgivelser. Dette er en bok som virkelig gir inntrykk. Jeg sliter med å beskrive boka, for jeg sitter litt tom igjen, men på en god måte. Flatland har gitt ut to bøker til hvor vi får høre mer av historien - og jeg kan nesten ikke vente til jeg får kommet meg til bokhandelen slik at jeg får kjøpt neste bok.

Noen bøker kryper inn under huden på deg og blir der. Lenge. Dette er en av de. Anbefales.

-Gøril-

1 kommentar:

  1. Jeg skulle ønske du ville lese og kommentere to veldig spesielle bøker som har fått alt for lite oppmerksomhet etter min mening: Nina George, Det litterære apotek, og Edward Kelsey Moore: Søndager med The Supremes. De er vel verdt å bruke noen timer på!

    SvarSlett