søndag 17. februar 2013

Kjetil anbefaler


”Kvinnen i buret” er en politiroman fra Danmark om kriminalinspektør Carl Mørck. Carl er en upopulær politimann som ”forfremmes” til et eget kontor i kjelleren på politihuset. Her får han sin egen avdeling for gamle og kompliserte saker, sammen med avdelingens eneste andre ansatte, vaskehjelpen Assad.

Sammen begynner de å nøste i en uoppklart forsvinning der offeret antas å ha druknet. Det skal vise seg at offeret, politikeren Merete Lynggaard, har lidt en skjebne verre enn døden. Og vi følger Carl og Assads ferd for å oppklare forbrytelsen.
Boken er godt skrevet og historien er fengende fra første stund. Derfra tar den seg kraftig opp. Det er mulig at jeg leste litt for fort på slutten for dette var heseblesende spennende! 

Helten er en klisjè, en utslitt men dyktig politimann med et ødelagt privatliv. Det som virkelig er anderledes er vaskehjelpen Assad som har flere sider ved seg enn det kan se ut som til å begynne med. Sammen er de et underholdene team, og samspillet dem imellom demper det meste av klisjèpreget ved hovedpersonen.
Boka overrasker også ved at spenningen bygger seg opp igjennom hele romanen, og det anbefales ikke å ha dårlig tid når man nærmer seg siste halvdel av boka. Da er det vanskelig å legge den fra seg.
Anbefales!
- Kjetil-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar